H Y P N O B I R T H I N G®

Credit: Getty Images

Credit: Getty Images

HypnoBirthing® is niet alleen een filosofie, maar ook een techniek om op een ontspannen en kalme manier je baby te baren. De naam suggereert dat er ook hypnose in voor komt en dat schrikt misschien wat af. Dat hoeft niet. Hypnose betreft namelijk een hele diepe lichamelijke ontspanning, waarin je geest alert en gefocust is. Hierdoor valt het kritische stemmetje in je hoofd weg en sta je open voor suggesties die je helpen om met een positieve mindset de geboorte tegemoet te gaan.

Relax and Birth garandeert je geen pijnloze bevalling, maar biedt je wel de tools om later op een fijne bevalling terug te kunnen kijken. Verder komt aan bod hoe je partner zijn of haar rol kan invullen, leer je effectieve ademhalingstechnieken waardoor je tijdens de geboorte langer fit blijft en hoe je op een natuurlijke manier oxytocine en endorfine kan stimuleren zodat je baby in een rustige en liefdevolle omgeving geboren wordt.

Een kleine greep uit de voordelen van HypnoBirthing:

  • Het doorbreekt het Angst-Spanning-Pijn Syndroom.

  • Het verkleint de noodzaak van pijnstilling, inknippen en andere ingrepen.

  • Vermindert de kans op uitputting tijdens het geboorteproces. De moeder blijft fris en energiek terwijl ze haar kind ter wereld brengt.

  • Het verkort de bevalling met enige uren. Het stelt de moeder in staat om de natuurlijke impulsen van haar lichaam te volgen en haar baby naar beneden te ademen tot het hoofdje zichtbaar is in plaats van langdurig en uitputtend te moeten persen. Het vermindert hierdoor ook de kans op beschadiging van de bekkenbodem.

  • De geboortepartner maakt deel uit van de geboorte en is niet alleen maar toeschouwer.

  • Het zorgt voor binding tussen moeder, baby en geboortepartner voor, tijdens en na de prachtige ervaring van de geboorte.

Wil jij ook samen met je partner je goed voorbereiden op de komst van je kindje, meld je dan aan of neem bij vragen contact op via het contactformulier.

 
When you change the way you view birth, the way you birth will change.
— Marie Mongan